BejelentésKetykó István költő honlapja
Már TÍZ éve ingyér utazom, hogy meddig az még rejtély

MENÜ


Köszönöm, hogy meglátogattál!A Nógrád megyei Szügy községben születtem 1946. november 27-én. Édesapám cipész mester volt, de nem ismertem, mert még születésem előtt három hónappal szívbetegségben elhunyt. A szegény családban én voltam a hatodik gyermek. Özvegy édesanyám szabad kéményű, petróleumlámpával világított kis bérelt házikóban nevelt fel és onnan vezetett utam - mint a mesében -egykori iskolaigazgatóm, Papp Győző segítségének köszönhetően a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumba, ahol 1965-ben szereztem Érettségi bizonyítványt. A továbbtanulásról azonban a család rossz anyagi helyzete miatt le kellett mondanom, ezért a MÁV-nál helyezkedtem el. Húsz éven keresztül - ún. vonali tartalékosként - forgalmi szolgálattevő beosztásban dolgoztam. Négy vasúti vonal állomásain teljesítettem szolgálatot, majd öt éven keresztül a Budapesti Vasútigazgatóság Személyzeti és Munkaügyi Osztályán alkalmaztak munkaügyi főelőadóként.
Közel tizenkét évig köztisztviselőként, a Nógrád Megyei Munkaügyi Központ Rétság Városi Kirendeltségének főmunkatársaként tevékenykedtem egészen 2004. március 18-áig, amikor is korengedményes öregségi nyugdíjba vonultam.
Nős vagyok- három gyermekem van : Ágnes ( jogász doktor ), István ( informatikus ) és Valéria ( szakgyógyszerész doktor ). Feleségem, Radnai Judit pedagógusként dolgozott- már ő is nyugdíjban van, és 2016. január 26-ától már ő is ingyér utazik, azaz betöltötte a 65. életévét.

A Dunakanyarban , Verőcén élünk.
Az újságírói műfajban 1968-óta dolgozom- MÚOSZ-Stúdiót 1989-ben végeztem.
Verseket 1976 óta publikálok - az ország szinte valamennyi napi, -hetilapja; (megyei és országos lapok, folyóiratok); egy eszperantó folyóirat, valamint egy magyar nyelvű szlovák női magazin közölte verseim. Elhangzottak verseim a Magyar Rádióban, valamint a miskolci Irodalmi Rádióban. Alapító tagja vagyok a balassagyarmati Komjáthy Jenő Irodalmi és Művészeti Társaságnak és a Váci Költők Baráti Társaságának; 1989-ben Krúdy Gyula- emlékéremmel, 2004-ben Spangár András-díjjal tüntettek ki.
Eddig harminckilenc szépirodalmi antológiában olvashatók verseim.
Első önálló verseskötetem Ima bocsánatért címmel 2000-ben jelent meg a nyíregyházi Rím Könyvkiadó gondozásában.
Összegyűjtött verseskötetem Mostanában fekete lovakkal álmodom címmel 2007-ben jelent meg a miskolci Z-Press Kiadónál Baranyi Ferenc lektorálásában és Előszavával.
Új könyvemet Ádám Tamás szerkesztette.
A borítón Domin Károly (1943-2012) Vácott élt szobrászművész festménye látható.
A kötet fő támogatója Csárádi János, a Hungarail Kft. ügyvezetője, a MÁV nyugalmazott vezérigazgatója.
Összegyűjtött verseskötetemet Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő barátom mutatta be 2008-ban az Ünnepi Könyvhéten a balassagyarmati Madách Imre Városi Könyvtárban.

Közreműködtek: Piatrik Valéria és Juhász Ákos vers, valamint Majnik László gitár és ének.

A Képgaléria felvételei is ott készültek.


Harmadik, új verseimből összeállított verseskötetem Eltékozolt talentumom címmel 2021-ben jelent meg az Underground Kiadó gondozásában, melyhez a fülszöveget Ádám Tamás írtaKépgaléria